1r comentari 5è b


Títol: Gata Garriga


Autor/a: Pilar Mateos

Traductor/a: Mireia Puertas

Il·lustrador/a:Petra Steinmeyer

nº pàgines: 124

Ciutat, any: Barcelona, 2006

Petit resum del llibre i recomanació

Recomanació: Jo ho recomano a les persones que li agradin els misteris i a les persones aventureres. M’ha agradat: A mi m’ha agradat força perquè és de misteri. Si jo li tingués que posar una puntuació seria un 9.

 Resum:

Aquest llibre va de que hi ha un home (senyor Rovira) que viu sol. Un dia, va entrar una nena desconeguda a la seva casa. No sabia qui era, com es deia, si s’havia escapat... Res. Llavors es va quedar a dormir perquè no tenia cap lloc més.

L’home no sabia que li passava a la nena, però de cop i volta va veure a la nena que la tenia una dona i la portava a l’escola. No sabia si era la nena que buscava. Però, de sobte, la nena va anar corrent a abraçar al senyor Rovira. Senyal que sí que ho era.

Va estar parlant amb la dona que segons la nena era la seva mare, a veure qui se la quedava. Van decidir de viure junts.

Al final del conte, la nena sense nom es diu...

-----------------------------------------------------------------

Títol: Cazadores de pumas


Autor/a: Andreu Martín                               

Traductor/a: Castellano

Il·lustrador/a: F.VandenBroeck     

nº pàgines: 108

Ciutat, any: Zaragoza 2004

Petit resum del llibre i recomanació.

Un dia les nétes d'una àvia li pregunten si li pot explicar la història del puma.

L'àvia decideix explicar-los el conte, tot i que les nenes s’ho sabien de memòria, perquè l’àvia s’ho explicava molt sovint, i això la feia més jove. 

Un dia l'àvia amb el seu germà Fritzy van anar al bosc a fer una passejada quan de sobte  li salta un puma a sobre del seu germà i el puma se’l menja i la nena li demana ajuda a un indi per venjar-se del puma...

Comentari: M’ha agradat el llibre perquè tracta d’aventures i a mi m’agraden molt.
Ho recomano per la gent que li agraden les aventures.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Títol: El viento en los sauces. 

Autor/a: Kenneth Grahame.
                                                        
Traductor/a: Juan Antonio Santos.    
       
Il·lustrador/a: Ernest H. Shepard i Artbur Rackham.

nº pàgines: 266 pàgines .

Ciutat, any: Edimburgo any 1859.

Petit resum del llibre i recomanació.

El riu on viuen Topo, Ratolí, Teixó, Gripau, les llúdrigues i els altres habitants d'aquest '' Nuncajamas '' és una Arcàdia tranquil·la, agradable i fora de l'espai, on els animals humanitzats conviuen plàcidament. Més enllà, al Bosc Salvatge, perillós però bell i gens aliè als habitants de la Riba del Riu i, encara més lluny, en l'Ample Món al qual és millor no treure el cap.

Aquest llibre m'agrada molt i el recomano per a la gent que li agrada les aventures.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Títol: EL LLADRE DE LLIBRES


Autor/a: Helena Tornero                        
                                                               
Traductor/a:NO NI HA

Il·lustrador/a: Carles Arbat

nº pàgines:134   
                                        
Ciutat, any: Barcelona, 2005    
                       
 Petit resum del llibre i recomanació.     
    
M'ha agradat perquè anava d’una societat secreta de llibres. Perquè  el seu president  no l‘agradava la lectura  així  que van crear una societat  secreta  de llibres i van  fer un plan.  

Aquest llibre explica la història d’un senyor que es deia Sastian Or. Que en la seva ciutat d’un poble no tan gran estaven prohibits els llibres per culpa del Senyor Uppi el president. Un dia normal el senyor Sastian Or estava a la biblioteca llegint un llibre de fades, va aparèixer una nena que va robar un llibre però el senyor Sastian Or li va perseguir fins a una biblioteca secreta que hi havien molts lladres de llibres. A partir d'aquell moment es va convertir en un lladre de llibres i va lluitar perquè tothom pogués llegir. Van fer un pla per deixar en ridícul al senyor Uppi, el pla va funcionar i el va detenir i a partir d’aquell moment tothom va aprendre a llegir i els llibres van deixar d’estar prohibits.

--------------------------------------------
          
Título: Peter Pan de Rojo Escarlata

Ilustrado: David Wyatt.

Traducción: Isabel González-Gallarza.     

Any:2006

Creador: Geraldine McCaughrean.    

Ciutat: Hospital Infantil Gred Armon.

El libro Peter Pan de rojo escarlata me ha gustado mucho porque las aventuras que narran sobre Peter Pan son muy interesantes y ,a veces, graciosas. Sobretodo me ha encantado el final de la historia porque tanto Peter Pan como Wendy y los niños perdidos consiguen enfrentarse a los peligros que acechan a Nunca Jamás. Además, he podido descubrir cómo era el País de Nunca Jamás y como Wendy y los niños perdidos volvían a este País para ayudar a su amigo Peter Pan.

---------------------------------------------------------------

Títol: El Pare Noel i els nens del desert.
                                                            
Autor/a: Jacques Vénuleth.

Traductor/a: Beatriz Bueno Mateos           

Il·lustrador/a: Anthony Garner

nº pàgines: 117

Ciutat, any: Toulouse Cedex 9, France, any 1990.

Petit resum del llibre i recomanació.

Jo recomano aquest llibre perquè és molt divertit, graciós i també d’aventures que li passen al Pare Noel al desert.També m’ha agradat i recomano aquest llibre perquè quan el comences a  llegir et fiques dintre de la historia que va passant i no vols parar de llegir el llibre.

Aquest és un petit resum de aquest llibre: el trineu del Pare Noel es cau enmig del desert i uns nens del desert ajuden al Pare Noel a que pugui fer els seu recorregut de cada any per donar els regals a tots els nens, però el Pare Noel no sabia que existia el desert! i mai els deixava regals però els nens del desert van ser molt amables a en ajudar al Pare Noel a poder fer el seu recorregut de cada any. Quan el Pare Noel arriba a la seva casa i a la fàbrica de regals, els altres Pares Noels li van dir que tenia que haver-los donat alguna cosa a canvi i per això el Pare Noel torna al desert.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Títol: La casa de la fi del món.   

Autor/a:José María Plaza
                                                     
Traductor/a: Xavier Timoneda

Il·lustrador/a: Noemí Villamuza

nº pàgines: 207

Ciutat, any: Espanya,2008

Petit resum del llibre i recomanació.

Jo recomano aquest llibre perquè, tracta sobre uns nens que passen aventures en una casa abandonada. El llibre parla d’un dia d’estiu festiu que volen anar a les festes del poble del costat. A ells els donen unes indicacions per anar a aquelles festes, però s'obliden i es passen de llarg. Un dels nens diu que s’han passat ,però no li fan cas i continuen. Quan porten una estona amb les bicicletes s’adonen de que s’havien allunyat molt. Al final es fa de nit i es van refugiar en un arbre, van dormir allà fins a l’altre dia. Llavors van despertar i van continuar el seu camí fins que van trobar una casa abandonada i vella.

Allà viuen moltes aventures emocionants i arriscades, per últim van trobar el camí cap a casa.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Resultat d'imatges de manolito gafotasTítol: Manolito Gafotas
                                               
Ilustrador: Emilio Urberuaga     
                  
Escritora: Elvira Lindo                 

Dedicat a: Antonio Muñoz Molina

Editorial: Círculo De Lectores

Petit resum del llibre i recomanació.

En aquest llibre expliquen la historia d’un nen al que li diuen Manolito gafotas. Manolito gafotas i els seus amics sempre estan fent jocs i quasi sempre acaben castigats perquè els jocs als quals juguen no són molt segurs com aquella vegada que es van quedar en meitat de la carretera i quasi l‘atropellen o quan van posar a una obra de títol “las tres gordas” etc…  també s’ho passa molt bé amb el seu germà, Nicolas, o com li diu Manolito gafotas, “el Imbécil”.

Ell, la seva família i els seus amics viuen moltes aventures en aquest llibre.

M’ha agradat molt aquest llibre perquè m'he rigut molt i és molt interessant, el meu personatge favorit és l‘avi del Manolito, és molt graciós, a més a més hi han algunes parts del llibre on estic segur que més d’un es sentirà identificat.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Títol: Les petjades misterioses

Autor/a: M. Àngels Bogunyà
                                                       
Traductor/a: No hi ha traducció

Il·lustrador/a: Lluís Filella

Número de pàgines: 162

Ciutat, any: Espanya ( Barcelona) 2006

Petit resum del llibre i recomanació.

M'ha agradat aquest llibre i us ho recomano perquè tracta de que les  vacances van molt malament, perquè volia anar a caçar el tamarro amb el seu amic, i  a casa del seus avis al Pirineu.  Els seus pares volen anar a Asturias però ell no vol perquè ja tenia plans. Ell s’enfada i  protesta molt, la mare li  diu que aniran a Asturias per la feina del pare. Però al final van uns dies a Asturias i així comencen les aventures.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Títol: El mirall del futur

Autor/a: Jordi Sierra i Fabra Sierra
                                                          
Il·lustrador: Ricard Calvo

Traductor/a: Mercè Senabre

nº pàg:  105                
                        
Ciutat i any: Barcelona. 2005

Petit Resum i comentari.

Un nen que es deia Xavier, arribava tard a l’escola, i tenia que anar al servei de l’escola, però va veure a un home vell, que l’oferia un mirall, però no un mirall qualsevol, un mirall del futur.

M'ha agradat aquest llibre perquè té molt de misteri, i a mi m’agrada molt el misteri, i és molt divertit.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Títol: Contes numèrics una mica histèrics.

Il·lustracions: Ramon Rosanas

Autor: Alegria Julià

nºpagines: 136

Ciutat,any:

Petit resum del llibre.

Aquest és un conte que tracta dels números: Els capítols d'aquest conte tracten d'un noi que és el seu aniversari, el dia 30 del 3 de 1930 i el seu amic li diu que aquell dia tindrà molta sort, amb tot el que porti el número 30. Llavors va anar a la loteria i li va demanar a la persona que hi havia  que li donés el número treinta , li va dir que se  l’havia  emportar la senyora de darrere seu i se’n anar corrents darrera d’ella, i es va adonar  de que es va anar amb autobús número 30. Aleshores va pensar que tindria bona sort i va anar cap a l'autobús i va veure que es marxava, el noi va córrer com una gasela,  el conductor  el va veure però es va anar, el noi es va agafar d’una barana i va córrer, la senyora el va veure i va pensar que estava assetjant, la policia la va escoltar i va anar,van detenir al noi i mai més va creure en les coincidències.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Títol: L’Ada Goth i el ratolí fantasma

Autor/a: Chris Riddell

Traductor/a: Montse Molist                                                       
Il·lustrador/a: Chris Riddell         

nº pàgines: 219 Pàgines

Ciutat, any: A Londres a L’any 2014

Petit resum del llibre i recomanació.

L’Ada, era una nena molt educada, amable i simpàtica que vivia a la Mansió Esgarrifòtila amb el seu pare, que era conegut com Lord GOTH; la seva mare va morir en un dels seus espectacles d’equilibrista i l’Ada va heretar les sabatilles de vellut negres dels espectacles de la seva mare, a més de la destresa de caminar per la corda fluixa. eren tan semblants que el seu pare no li agrada mirar-la gens; l’Ada porta unes botes molt ruidoses perquè el seu pare diu”que els nens no s’han de veure, només s’han de sentir” i llavors no es troben mai  excepte els dimecres a la galeria llarga per a prendre el te, i encara així no creuaven mirades, peró l’Ada sabía que en veritat el seu pare per dins estava molt trist i el seu rostre ajudava a comprendre-ho. El pitjor de tot és que l’ Ada sabia perquè. 

A mi m’ha encantat aquest llibre perquè parla d’amistats entre una nena i un “monstre”, de valors, de l’amor entre un pare i una filla, no una família perfecta; a causa de que la mare va morir però si un pare que trobava a faltar a la seva dona però que ja va passar pàgina quan la seva filla va mostrar-li que era més llesta del que semblava salvant a uns pobres animals empresonats (pel Malfaunat, el cuidador d’animals de la casa),i alliberant-los.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LfK2tVHTkPpj1iKeZQPs6PnkquXMXy9QmsrrBbR1e9oiJKujsD1cTgB2w5dfOP2ERpkIGO-dgFH6Ojut_tu2_j3faz2x2AoUNGvX5XM1yQyeFxa0znRtLXUIGhDSJnhrqbePIbCc (550×813)Títol: pesadillas (La venganza de los gnomos )

Autor/a:R.L

Traductor/a: no hi ha cap traductor  

Il·lustrador/a:

nº pàgines: 139  
                                             
Ciutat, any: No hi ha  
                                               
Petit resum del llibre i recomanació.

Es tracta de que uns gnomos volen dominar el món i volen ser els millors, els líders i passen moltes aventures molt xules.

Si t'agraden els llibres de por aquest és el teu llibre passen moltes aventures  molt i molt xules.  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Títol: Muncle Trogg

Autor/a: Janet Foxley
                                                       
Traductor/a: La Galera, SAU.        

Il·lustrador/a: Steve Wells.

nº pàgines: 231.

Ciutat, any: 2011, a Frome, Somersex, BA11 1DS

Petit resum del llibre i recomanació.

El llibre tracta sobre una ciutat anomenada Montgruny on hi vivien gegants, però un gegant era més petit del normal llavors els altres gegants es burlaven d’ell. Aquell gegant es deia Muncle i tenia un germà, un pare i una mare. El seu germà i el seu pare no acostumaven a tenir-li  molt de respecte.

El seu germà i ell es ficaven en problemes però gràcies a en Muncle els van solucionar.

A mi aquest llibre m'ha agradat molt i ho recomano perquè t´explica que encara que siguis diferent dels altres, segueixes podent fer coses igual que els demés. Quan comences a llegir, ja no pots parar.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Omnia_blgTítol: Omnia

Autor/a: Laura Gallego

Traductor/a: Español                                            
Il·lustrador/a: Xavier Bonet

nº pàgines: 288

Ciutat, any: març de 2016

Petit resum del llibre i recomanació.  

Omnia va de que una família té dos fills, la mare li diu que recolli l'habitació de la seva germana i va i per equivocació llença l‘ós de peluix de la seva germana i una amiga li diu que miri a la tenda Omnia.

I ho troba però per equivocació, se’n va de la tenda a recuperar-lo i passa moltes aventures buscant al peluix idèntic per la seva germana però hi han molts robots i no serà fàcil.  

Jo recomano aquest llibre perquè lluita molt per la seva germana, per recuperar l’ós i ho fa tot i és d’emoció, d’alegria i molt bonic però passa molts dies sol i tampoc és bo. 

No hay comentarios: